voorbeeld

Groot schilderonderhoud Brug de Mieden, Damwoude

Locatie: Brug de Mieden Zwaagwesteinde/Wouterswoude
Klant: De Zwart schilderberdrijf
Project: Groot schilderonderhoud brug de Mieden, staalwerk onderzijde en leuningwerk.
Datum van het project: december 2016 tot en met januari 2017
Klimaatomstandigheden: Vrij natte koude winter 
Ondergrond: Staal voorzien van een oud verfsysteem
Voorbehandeling: De verontreinigingen zoals vuil, vet en dergelijke verwijderen, paaltjes en de zijkant verwijderen, door middel van stoomcleaning met gematigde druk. Aan het water een geschikt schoonmaakmiddel toevoegen. Voor het aanbrengen van de eerste verflaag het oppervlak controleren op aanwezige zouten, indien aanwezig naspoelen, totdat het oppervlak chemisch neutraal is (pH waarde 7). Loszittende en/of ondeugdelijke verflagen verwijderen. Roest handmatig of mechanisch verwijderen tot reinheidsgraad ST 3 (NEN-EN-ISO 8501-2). Intacte verflagen opruwen. De overgangen van de blijvende verflagen en de kaal gekomen ondergrond zoveel mogelijk tot nul wegschuren
Systeem: Bijwerken met MCU Miozinc, volgende volledige laag MCU Miomastic en derde laag volledige laag MCU Topcoat 

Lees minder

Schilderonderhoud

Schildersbedrijf de Zwart heeft tijdens de wintermaanden groot onderhoud gepleegd aan de Brug de Mieden in gemeente Damwâld. Gezien het tijdstip van uitvoering, zou dit een probleem opleveren met reguliere producten, omdat staal in deze periode vaak heel gemakkelijk condenseert en de temperaturen veelal te laag zijn voor een goede doordroging.

“We hoefden dan ook niet lang na te denken dat dit een prachtige kans zou zijn om hier de producten van MCU uit te testen, aldus meneer de Zwart.”

Begin december is zijn wij gestart met de bijna 400 m² grootte staalconstructie., “Toen we zagen hoe snel de MCU Zinc  droog werd bij een temperatuur van amper 5 graden, werden we steeds enthousiaster”. De verf zat na droging muurvast! Ook op die plekken waar enige vorm van condensatie optrad. De tweede laag MCU Miomastic gaf een mooie volle laag ook hier, ondanks condensatie, een fantastisch hechting, als laatste laag is MCU Miotopcoat gebruikt wat het geheel een (ei)glanzend eindresultaat gaf.

Alle producten laten zich gemakkelijk verwerken en er is geen gemix nodig zoals bij 2 componenten het geval is, hierdoor is het gevaar van zulke mengfouten niet aanwezig bij  MCU coatings, aldus meneer de Zwart.
We hebben ervaren dat het product ongekende mogelijkheden biedt en daarnaast extreem sterk is. De beperkende factor is met dit product vaker de applicateur dan de verf!  Het was namelijk tijdens de vorst perioden soms te koud om nog op een humane manier te kunnen werken terwijl de verf nog goed droogde en prima te verwerken was zonder activator.

Met reguliere verfproducten was het nooit gelukt om de werkzaamheden in dit tijdsbestek en in deze periode van het jaar met een goed gevolg uit te voeren, laat staan in deze beschermingsklasse.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • De beste bescherming begint met antwoord op uw vraag en advies op maat. Neem contact op, wij vertellen u graag meer over de kracht van MCU-Coatings.

    Contact opnemen