Antwoorden op de meest gestelde vragen over MCU-Coatings®

Prestatie

terug

Hoe verschilt MCU-Coatings van andere vochtuithardende coatings?

Ook al bestaan vochtuithardende coatings al 30 jaar, de formulering is nauwelijks veranderd. De vochtuithardende coatings van MCU-Coatings daarentegen, zijn uniek en daarom gepatenteerd. MCU-Coatings producten zijn meer verfijnd, dit is het resultaat van meer dan 25 jaar onderzoek. De MCU-Coatings producten zijn misschien wel de meest geteste producten op het gebied van onze industrie.

Waarom vertonen de MCU-Coatings, in tegenstelling tot de meeste epoxy coatings, geen onthechting op oude coatings?

Epoxy coatings zijn broos en in bepaalde omstandigheden, zoals zeer koude omgevingen of hoge laagdiktes, hebben ze de neiging om binnen één tot drie jaar te onthechten van de oude coatings. MCU-Coatings producten hebben een betere flexibiliteit. De coatings zijn speciaal samengesteld met nauwkeurige additieven (ijzerglimmer). Met referenties variërend van Alaska en Canada naar Hawaï en Zuidoost-Azië, bewijst het MCU-Coatings systeem dit zonder twijfel.

Waarom zou ik MIO voorschrijven in de toplaag? Wat zijn de voordelen?

MIO heeft goed presterende kenmerken die bijdragen tot de eigenschappen van een goed beschermende coating. Er is aangetoond dat de coatings een 7 tot 8 keer langere levensduur hebben. Basis voordelen zijn:

1. De barrière vorming;
2. UV-blokkerende eigenschappen;
3. De versterkende coatingslaag eigenschappen;
4. Een betere slijtvastheid;
5. Goede kantendekking;
6. Een betere hechting tussen de verschillende lagen;
7. Onbeperkt overschilderbaar.

Waarom overtreft MCU-Miozinc anorganische zink?

MCU-Miozinc heeft meer zink per gewicht in kg per vierkante meter dan anorganische zink. En nog belangrijker: MCU-Miozinc is poriënvrij, dit tegenover anorganische zink dat poreus is. Deze poreuze aard vereist ook een hechtlaag of tussenlaag om de leegtes op te vullen.

Wat is er zo speciaal aan MCU-Topcoat?

Onze alifatische hars welke wordt gebruikt in MCU-Miotopcoat is van autolakken kwaliteit voor wat betreft glans- en kleurbehoud. Als we dan ook nog ijzerglimmer toevoegen, wordt het de meest duurzame toplaag in onze industrie. De MIO-zinc versterkt de laag, voorkomt barsten, haarscheuren en blaarvorming. Het beschermt ook de topcoat tegen erosie en tegen hoge UV-straling. UV-tests tonen een verbazingwekkende kleurstabiliteit. De MIO voorkomt het gebruikelijke vervalproces, welke plaatsvindt bij acryl polyurethaan. Daarnaast is de MCU-Miotopcoat een perfecte ondergrond om na jaren nog over te schilderen.

Wat zijn de voordelen van de MCU-Miomastic?

Het praktische voordeel van het systeem is, dat onze coatings in tanks aangebracht kunnen worden zonder dure ontvochtigingsprocessen. De coatings kunnen binnen enkele minuten worden blootgesteld aan immersie of condensaat. Een ander voordeel is, dat je met MCU-Miozinc primer onder de MCU-Miomastic veel betere bescherming krijgt tegen corrosie dan met enig ander systeem. Dit is het enige systeem, welke het voordeel van een zink primer heeft en meer oppervlakte tolerant is dan een epoxy coating.

Wat maakt de MCU-Coatings systemen zo veel beter dan epoxy coating systemen?

De in de basis chemische verschillen van de harsen zelf, verklaren de duurzaamheid van MCU-Coatings. MCU-Coatings adviseert altijd een zinkprimer op elk staaloppervlak. MCU-Coatings heeft zinkprimers gemaakt voor gemakkelijk gebruik en deze zijn meer oppervlakte tolerant dan elke epoxy coating.

Wat zijn de voordelen van de MCU-Coatings producten in laadruimtes?

Veel, u kunt geen betere coating vinden. De MCU-Coatings zijn zeer flexibel en toch slijtvast. Ze zijn meer stootvast dan een epoxy coating en ook langer houdbaar. Ze worden niet broos en zullen niet scheuren. MCU-Miozinc kan hier gebruikt worden als een volledige primer, maar ook om plaatselijk bij te werken. Het is meer oppervlakte tolerant dan een epoxy coating en de corrosiewering is beter. Ze overtreffen de beste epoxy systemen en MCU-Coatings producten harden veel sneller uit.

Waarom moet ik MCU-Coatings op vloeren gebruiken in plaats van een epoxy coating?

De vochtuithardende coatings van MCU kunnen worden toegepast op houten en betonnen vloeren. De voordelen zijn de betere kleur- en glansbehoud, een betere slijtvastheid en een betere hechting. Vochtuithardende coatings laten duurzame prestaties zien op beton, vanwege hun vermogen om vocht te tolereren tijdens applicatie.

Waarom zou ik MCU-Coatings gebruiken bij grote projecten?

Grote projecten zoals stadions, chemische fabrieken en bruggen, kunnen niet in één seizoen geschilderd worden omdat je geen controle hebt op de weersomstandigheden gedurende het hele jaar. Met MCU-Coatings producten kun je het hele jaar door, zonder weergerelateerde vertragingen, schilderen. MCU-Coatings producten kunt u gebruiken omdat er aanzienlijke besparingen van toepassing zullen zijn, met uiteindelijk een lagere totaalprijs.

Voorbereiding

terug

Hoe snel harden de coatings uit met MCU-Quickcure?

Met MCU-Quickcure, kunnen overschildertijden van 30 minuten gerealiseerd worden. Een drie-laags systeem kan worden toegepast in nog geen twee uur. Zelfs bij zeer koude temperaturen, kan de uithardingstijd slechts binnen een uur behaald worden. MCU-Quickcure dient ook als harder bij afwezigheid van vocht. Er is geen prestatieverlies met MCU-Quickcure. De technologie van de MCU-Quickcure is een revolutie voor onze industrie!

Waar moet ik MCU-Quickcure gebruiken?

Overal waar een snelle uitharding is gewenst. Met MCU-Quickcure, kan een drie-laags systeem binnen 2 uur worden aangebracht. De enige beperking is, dat met MCU-Quickcure geen vochtige oppervlakten kunnen worden behandeld. De snelle uitharding met MCU-Quickcure gaat ten koste van het vermogen om te hechten aan een natte ondergrond. U kunt echter gebruik maken van MCU-Quickcure in tot 99% relatieve luchtvochtigheid zolang, het oppervlak maar droog is.

Veiligheid

terug

Zijn MCU-Coatings producten veilig voor contact met de huid?

Ja, maar zoals bij elke oplosmiddelhoudende coating dienen er beschermingsmaatregelen te worden genomen. MCU-Coatings verf is niet af te wassen, het heeft vocht nodig om uit te harden, dus handschoenen worden altijd aanbevolen. Voor verdere voorzorgsmaatregelen verwijzen wij u naar de veiligheidsinformatiebladen van de producten.

De beste bescherming begint met antwoord op uw vraag en advies op maat. Neem contact op, wij vertellen u graag meer over de kracht van MCU-Coatings.

Contact opnemen