voorbeeld

WMD Drenthe, Naber's Schildersbedrijf B.V.

Locatie: Gasselte, Nederland
Klant: WMD Drenthe, Naber's Schildersbedrijf B.V.
Project: Overcoaten drinkwaterproductiestation
Datum van het project: April – juni 2015
Klimaatomstandigheden: (vrij nat) Voorjaar 12-20 C.
Ondergrond: Staal en oude coating
Voorbehandeling: Verontreiniging verwijderen met behulp van hogedrukreinigingsapparatuur, loszittende en/of ondeugdelijke verflagen verwijderen, roest handmatig of mechanisch verwijderen, intacte verflagen opruwen d.m.v. schuren, eventueel nawassen met schoon water om de oplosbare zouten te verwijderen.
Systeem: MCU-Miozinc, MCU-Miomastic, MCU-Topcoat

Lees minder

Overcoaten van drinkwaterproductiestation WMD Drenthe

In opdracht van WMD Drenthe voert Naber’s Schildersbedrijf B.V. werkzaamheden uit aan het drinkwaterproductiestation te Gasselte. In deze bosrijke omgeving, waar vocht een grote rol speelt komt de kracht van MCU-Coatings goed tot zijn recht. Het is voor het eerst dat Naber’s Schildersbedrijf werkt met MCU-Coatings, één component vochtuithardende polyurea, en dit bevalt uitermate goed.

Het gemak van de één component is volgens Naber’s Schilderbedrijf één van de voordelen van MCU-Coatings. Daarnaast hecht MCU-Coatings uitstekend op de koude ondergrond van de drinkwaterproductiestations. Door het proces dat zich in de waterfiltertanks voordoet is de ondergrond temperatuur van het staal erg laag. Bij hogere buitentemperaturen ontstaat er dan snel condensvorming op het oppervlak maar dit is voor de MCU-Coatings geen enkel probleem, in tegenstelling tot andere 2k epoxy coatings en polyurethaan coatings.

 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • slide
 • “Het is een goede coating met een super dekkracht, de primer kun je heel dik opzetten en het blijft ook staan”, aldus een tevreden Pieter, van Naber’s Schilderbedrijf B.V.

  De beste bescherming begint met antwoord op uw vraag en advies op maat. Neem contact op, wij vertellen u graag meer over de kracht van MCU-Coatings.

  Contact opnemen