voorbeeld

Conservering Voornse Sluis

Locatie: Spijkenisse, Nederland
Klant: N. Bouman B.V. – opdrachtgever Jansen en Venneboer
Project: Schilderen van brug en staalwerk Voornse sluis
Datum van het project: November/december 2015
Klimaatomstandigheden: Gunstige omstandigheden voor in de winter. Plus minus 10 graden Celsius 
Ondergrond: Staal voorzien van een oud verfsysteem
Voorbehandeling: Verontreiniging zoals vuil, vet en dergelijke verwijderen. Het oppervlak reinigen met behulp van hogedruk reinigingsapparatuur. Aan het water een geschikt 'detergent' toevoegen. Voor het aanbrengen van de eerste verflaag het oppervlak laten drogen. Loszittende en/of ondeugdelijke verflagen verwijderen. Roest handmatig of mechanisch verwijderen tot reinheidsgraad ST 3 (NEN-EN-ISO 8501-2). Intacte verflagen opruwen door middel van schuren P80/120. De overgangen van de blijvende verflagen en de kaal gekomen ondergrond zoveel mogelijk tot nul wegschuren. 
Systeem: MCU-Miozinc (plaatselijk), MCU-Miomastic, MCU-Topcoat.

Lees minder

Conservering Voornse Sluis

De Voornse Sluis is op meerdere fronten opgeknapt, hiervoor zijn de coatings van MCU gebruikt. De klus, waarbij water een grote rol speelde, was een grote uitdaging. Dit omdat we te maken hadden met een poreuze ondergrond, diepe pinholes, zout en verontreinigd water. Tevens was er een zeer korte droogtijd, omdat de sluis in korte tijd weer werd volgelopen met water. De MCU systemen zijn hiervoor geoptimaliseerd. 

De wintermaanden november en december hebben de doorslag gegeven om een MCU Coatings systeem toe te gaan passen. De MCU systemen maken het namelijk mogelijk om in de winterse weersomstandigheden door te schilderen, dit in tegenstelling tot de meeste traditionele epoxy systemen. 

Het project is door twee schilders van N. Bouman B.V. in 3 à 4 weken voltooid.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • De beste bescherming begint met antwoord op uw vraag en advies op maat. Neem contact op, wij vertellen u graag meer over de kracht van MCU-Coatings.

    Contact opnemen